Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/id789312/domains/knokke-waakhond.com/public_html/libraries/joomla/filesystem/path.php on line 143

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/id789312/domains/knokke-waakhond.com/public_html/libraries/joomla/filesystem/path.php on line 146

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/id789312/domains/knokke-waakhond.com/public_html/libraries/joomla/filesystem/path.php on line 149
Schandaal Gemeenteschool De Vonck

Dossier Stads Schandalen

Schandaal Gemeenteschool De Vonck

 

Fraude in Gemeentelijke Basisschool De Vonck


 Neef van schepen van onderwijs Ingrid Reubens verwikkeld in Fraude-zaak in gemeenteschool
 

Tot groot verdriet van schepen Maxim Willems heeft de oppositiepartij Raak-Spirit eind februari 2006 klacht bij de politie ingediend in verband met vermeende fraude in de gemeentelijke basisschool De Vonck. Dit gebeurde bij de federale politie van Brugge. Daarop was er enige consternatie bij onze lokale politie die het niet echt aprecieerde dat de oppositie hen niet had verwittingd. commisaris de Martelaere van Knokke is dan zelf in hoogtseigen persoon komen pleiten dat het korps van Knokke zeer zeker in staat was om de zaak oprecht te onderzoeken. Wij hebben er onze bedenkingen bij, want : Schepen Willems stelde zelf een onderzoek in en verklaarde op maart 2006 dat er geen misbruik was vastgesteld, enkel maar een wanordelijke boekhouding, en dat dit reeds jaren zo was, ook bij de voorgaande directeurs? 

Op zijn minst een raar antwoord, want raadslid Stefaan Van de Wal van R@@k was in het bezit van rekeninguitreksels waarin toch kon worden aangetoond dat geld van de schoolrekening naar een privé rekening van de directeur was doorgestort en dat aan die rekening een VISA- kaart was verbonden. (waar hebben we dat nog gehoord).

De directeur is een neef van schepen Reubens die laat die nu net toevallig ook schepen van onderwijs zijn. Dit betekend dat zij er dus alle belang bij heeft om het dossier zo snel mogelijk te zien verdwijnen, want indien er een veroordeling zou vallen, komt haar verantwoordelijkheid ter sprake. Zeker nu blijkt dat betrokkene een familielid van haar is. Volgens het stadsbestuur is er echter NIETS aan de hand en is alles één groot misverstand. (zo ook het omkoopschandaal). Niettemin achtten ze het raadzamer om de directeur te verbieden nog bepaalde financiële handelingen uit te voeren. Geruchten vanuit het stadhuis doen ook de ronde dat hij € 5000 moest terugstorten in de schoolkas. Vermist hij ook onschuldig is achtte het gemeentebestuur het veiliger om EN een advocaat EN een gerechtdeskundige aan te stellen om extra duidelijk aan te tonen dat er niets gebeurt. De valse facturen die gevonden zijn spelen hen namelijk parten?  Wordt vervolgd….

Een ding valt toch weeral op. GEEN enkele oppositiepartij, buiten R@@k die de zaak aan het licht bracht laat van zich horen? Blijkbaar zijn ze waarschijnlijk meer gewoon.

 


 Schooldirecteur zou gesjoemeld hebben met het geld spaargeld en het melkgeld van de kinderen.

 

 

Het is al een ruime tijd stil rond deze Fraudezaak en zodoende werd onderzocht hoe het nu eindelijk zat. De redactie heeft het volgende antwoord gekregen:   

 

Hoe zit het nu met die fraudezaak De Vonk?
Het gerecht werkt verder en met grote inzet en en gedrevenheid worden alle verklaringen tot in de kleinste details uitgerafeld. Vele getuigen en getuigenissen hebben het dossier is véél omvangrijker gemaakt dan werd verwacht... Daarom het lange wachten op het eindresultaat maar zeker niet om alles in de doofpot te stoppen, wees gerust.
 
Het gerechtelijk onderzoek is natuurlijk geheim en het zou onverstandig zijn het geheim van dit onderzoek te schaden. Maar wees gerust, het wordt vervolgd...
 
Jammer toch dat het zo lang moest duren. Schepen Willems vermoedde reeds lang oneerlijke praktijken.Waarom reageerde hij niet vroeger?
Spijtig.