Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/id789312/domains/knokke-waakhond.com/public_html/libraries/joomla/filesystem/path.php on line 143

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/id789312/domains/knokke-waakhond.com/public_html/libraries/joomla/filesystem/path.php on line 146

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/id789312/domains/knokke-waakhond.com/public_html/libraries/joomla/filesystem/path.php on line 149
Verborgen agenda Polé-Polé

Dossier Stads Schandalen

Verborgen agenda Polé-Polé

 

 De verborgen agenda betreffende het RUP Strand en Dijk -
Polé - polé en het evenementenstrand.


 

 

 De verborgen agenda betreffede het RUP Strand en Dijk - Polé - polé en het evenementenstrand.Polé - Polé

Geruchten doen de ronde als zou de eerste Schepen zijn laars lappen aan de wet. Het reeds overbekende PRUP strand en dijk lijkt bij de schepen te werken als een rode lap bij een stier. Niettegenstaande er een overeenkomst was met het provinciebestuur en er een consensus was, blijkt nu dat de schepen zijn werk niet goed gedaan heeft en hij met alle middelen toch zijn zin wil doordrijven. Iedereen weet dat polé-polé een groot evenement geworden is. Misschien zelfs te groot. Waar men begonnen is met een klein evenementje is dit momenteel uitgegroeid tot een serieus spektakel. Iedere inwoner kan van dit spektakel gratis genieten of men nu wil of niet. Tot in het centrum van Knokke kan men meezingen met de slagers die daar ten tonele gevoerd worden. Niet iedereen is opgezet met dit spektakel maar daar heeft de schepen geen oren naar. Kassa, kassa, daar is het om te doen. Zijn kassa, want per slot van rekening is het de schepen zelf die de voorzitter is van de VZW's die dit feest organiseert. (zie ook anonieme brief) Dat de lokale cafés die avond leeglopen zal hem een worst wezen.

De manier waarop de schepen dit project steunt grenst aan het ongelooflijke. Men zou zowaar geloven dat hij er met zijn geld inzit. Of is het misschien een niets ontziende dictatoriale drang om zich te laten gelden? Of zou het reeds verkiezingskoorts zijn? De tijd zal het uitwijzen.


Het Evenementenstrand

Het evenementenstrand (staat dit woord wel in de Van Daele)werd in het PRUP aan de oostelijke rand van het gebied ingekleurd. 5.000 m2 met uitbreidingsmogelijkheden naar het oosten. Lawaaioverlast te beperken door een omwalling. Dit was het gedroomde scenario, maar niet voor de eerste schepen (ja terug deze schepen) maar ook niet voor schepen van strand.
Enkel hun gedacht telt en het evenementenstrand moest en zou in het midden van het gebied komen. Volgens dezelfde eerste schepen zou zelfs het opmaken van PV's geen roet in het eten kunnen gooien. Maak maar PV's we zullen ze betalen maar het evenementenstrand komt waar wij willen en niet waar de Provincie het wil. Wij zijn de baas in de gemeente en niemand anders. Dat zij verkozenen zijn van het volk wordt niet aan gedacht.

De schuld van deze gang van zaken wordt zeer handig door het gemeentebestuur uitgespeeld en in de zak van de groenen geschoven. Handig als je als schepencollege een zondebok kunt aanduiden. Die groenen zijn werkelijk tegen alles wat de gemeente wil doen om het toerisme te bevorderen. Smeerlapkes dat zij het die groenen. Dat diezelfde groenen echter niet tegen het gebruik van deze duinenstrook zijn bewijst de goedkeuring van het plaatsen van strandcabines voor de plaatselijke bevolking in dit gebied maar wie ligt nu wakker van die paar plaatselijke families die daar reeds jaren hun cabintje hebben. Dat het gebied vrij toegankelijk is met uitzondering van de ruimte voorzien voor polé-polé e.a. wordt ook wijselijk verzwegen. Dat het gebied voor jaren gestigmatiseerd wordt door de afval die achterblijft na dit evenement kan iedereen vaststellen maar wordt natuurlijk ook verzwegen. Dat ieder jaar de natuurlijke duinvorming een doorn in het oog is voor een groene burgemeester (zo wil hij er toch uitkomen in de pers)bewijzen de bulldozers die de 'natuurlijke vlakte' elk jaar opnieuw moeten aanleggen. Maar genoeg daarover, de Knokke-Heistenaar is slim genoeg om zelf zijn conclusies te treffen.