Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/id789312/domains/knokke-waakhond.com/public_html/libraries/joomla/filesystem/path.php on line 143

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/id789312/domains/knokke-waakhond.com/public_html/libraries/joomla/filesystem/path.php on line 146

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/id789312/domains/knokke-waakhond.com/public_html/libraries/joomla/filesystem/path.php on line 149
Ook Waalse toestanden te Knokke-Heist

Dossier Stads Schandalen

Ook Waalse toestanden te Knokke-Heist

 Ook Waalse toestanden te Knokke-Heist

 Op 30.03.2006 vond ik, en ook meerdere raadsleden uit de gemeente in mijn brievenbus een 2e ANONIEME brief waarin een eerlijke Knokke Heistenaar voornamelijk zijn beklag deed over het gesjoemel in het cultuurcentrum Scharpoord


2e anonieme brief 

. De inhoud van de brief toont aan dat de schrijver ervan zeer goed op de hoogte is van het reilen en zeilen van die duistere zaakjes en bewijstm ogelijks  ook hier de strategie die onze burgemeester Lippens laat toepassen om de totale macht te Knokke-Heist in handen te krijgen. Of hij op de hoogte is dat zijn ondergeschikten mogelijk zo met het geld van de burger omgaan is niet zeker, maar het past wel in het plan dat ervoor moet zorgen dat hij aan de macht blijft. Want valt de burgemeester, wel kan een nieuw college alles laten onderzoeken.

Ps: Ik wil hierbij deze briefschrijver hartelijk danken dat hij ervoor zorgt dat tenminste enkele personen alsook gemeenteraadsleden op de hoogte worden gesteld van mogelijke duistere zaakjes van onze 1e schepen.

De toekomst zal het uitwijzen of diegenen die er daadwerkelijk iets aan kunnen doen genoeg moed zullen hebben om een onderzoek in te stellen.

Op 30 juni 2006, een maand nadat deze anonieme brief werd rondgestuurd heeft er slechts 1 raadslid de durf gehad om wat uitleg te vragen, namelijk Stefaan Vandewal van oppositiepartij R@@k-Sprit. Dat zegt boekdelen over de houding van de andere raadsleden en schepenen. .

Gemeentebelangen gaan hier duidelijk hand in hand met eigenbelangen.

Alle info is welkom en zal en zal altijd aan de gerechtelijke instanties worden doorgegeven. Maar een verhaal is niet genoeg. Er moet zichtbaar bewijsmateriaal aan toegevoegd worden, zoniet kan de politie hier niet veel mee doen. Zo'n brief is op zichzelf niet genoeg.

Het valt echter op dat hier min of meer dezelfde technieken worden gebruikt als bijvoorbeeld in de gemeenteschool " De Vonck" waar een neef van een GBL schepen betrokken is bij een fraudeschandaal.

 

Hier de inhoud van de anomieme brief.

 Waalse toestanden ook te Knokke-Heist

Sinds korte tijd zijn er ontsporingen en normenvervagingen. Het personeel van scharpoord vindt dat sinds de laatste gemeenteraden het te ver gaat. Het personeelsbehoeftenplan, meestal op maat geschreven voor enkele politieke vriendjes op aanraden van het zogezegd consultant bureel, loopt nu vast in zijn eigen opgezet spel. Het consultant bureau werd vervangen omdat het niet inspeelde op de politieke behoeften. Nu worden niet één, maar drie directeurs benoemd. Ze lopen in mekaars weg. Karel Segers, door de jury niet als directeur benoemd wordt toch directeur met een uitgebreide inhoud, namelijk financiën. Het examen heeft men voor eens niet kunnen beïnvloeden, maar nadien werd echter zonder het aanleggen van een werfreserve, wat officieel moet gebeuren, Karel Segers terug benoemd. Dit gebeurt allemaal omdat er een mengeling van VZW’s en persoonlijke voordelen allerhande is ontstaan sinds jaren. Het gaat om politieke en financieele voordelen. Zelfs de schepen van personeel moet absoluut zijn schoonbroer Pol Moijaert verder beschermen en benoemen en ondersteunt dit beleid. In het verleden bij de benoeming van een administratief medewerker in de afdeling cultuur zat schepen Willems zelfs in de jury om zijn neef Nicolas Grassi te benoemen. Gelukkig is dit niet lang blijven duren. De start van de bibliotheek was in het begin reeds een miskleun. Toen de bibliotheek VZW werd overgenomen door de stad voor de som van 600.000 frank verdween het geld op een privé-rekening in Nederland.