Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/id789312/domains/knokke-waakhond.com/public_html/libraries/joomla/filesystem/path.php on line 143

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/id789312/domains/knokke-waakhond.com/public_html/libraries/joomla/filesystem/path.php on line 146

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/id789312/domains/knokke-waakhond.com/public_html/libraries/joomla/filesystem/path.php on line 149
Welkom

Welkom

Blijf op de hoogte van en schrijf U vrijblijvend in op onze mailinglist


Toen ik zes jaar geleden in aanvaring kwam met het gemeentebestuur in Knokke -in het kader van de oneerlijke concurrentie van de horeca door de stranduitbaters- kwam ik in een wereld van leugens, lafheid, onverdraagzaamheid en dictatuur terecht. Met kinderlijke naïviteit schreef ik zelfs een brief aan koning Albert om hem diets te maken over de wantoestanden in Knokke. Als reserveofficier, die nota bene trouw aan de koning en gehoorzaamheid aan de Belgische wet had gezworen, kon ik het niet nemen dat grove wanpraktijken in mijn eigen stad gebeurden.

Na het schrijven van mijn brief duurde het geen week of ik werd door de burgemeester uitgenodigd op het stadhuis, maar dit waren zijn woorden: “De koning heeft hier niets te zeggen, ik ben de baas”. Toen ik antwoordde dat België tot nader order nog altijd een democratie was, kreeg ik als antwoord: “Jammer genoeg”. Met betrekking tot mijn protest wist hij te zeggen: “Ge kunt nooit winnen tegen een stadsbestuur, wij hebben geld en tijd.”

Dat was er teveel aan en het wakkerde enkel mijn wil tot weerstand aan. Zes jaar later hebben we al meer bereikt dan we ooit durfden te hopen en indien de klacht in de Raad van State ontvankelijk wordt verklaard hebben we de strijd gewonnen. In ieder geval is duidelijk aangetoond hoe ondemocratisch ons stadsbestuur en zijn burgemeester wel is. Jammer genoeg kunnen we als burger geen proces tegen een stadsbestuur aanspannen, anders waren ze allang veroordeeld als ordinaire boeven.

 

De idee voor het opstarten van deze site kwam tot stand tijdens onze verbeten strijd tegen de strandpolitiek van Knokke-Heist. Keer na keer werden we geconfronteerd met het machtsmisbruik van het stadsbestuur. Van enige deontologie was en is er nog steeds geen sprake. Ze eisen burgerzin van ons, maar ze willen dat zelf niet geven.

Een cultuur van normvervlakking en vriendjespolitiek komt niemand ten goede.

Deze site heeft als doel iedereen te informeren over bepaalde gebeurtenissen in Knokke. Wij zullen geen blad voor de mond nemen en de burger zo goed mogelijk informeren. Over alles.

Dus waarde burgemeester, schepenen en raadsleden, langzaam maar zeker zullen wij alles uitpluizen en met iedere dag die voorbijgaat leren we bij hoe en waar we moeten zoeken. Net zoals het stadsbestuur hebben we zowat overal camera's opgesteld. Voor onze eigen veiligheid.

Eén zaak is duidelijk: alles draait om het vastgoed en het eigenbelang van onze burgemeester.

 

 

Wilt u op de hoogte blijven van alle nieuwtjes: registreer dan nu anoniem.